Hvorfor gør vi sådan til jul?

I Danmark er julen en vigtig højtid. Vi gør utrolig meget ud af julen både med at pynte, maden og holde på den gode julestemning. Vi tror på, at hvis vores gæster går sultne fra et besøg, at det tager julestemningen ud af vores hus. Vi tænder rigtig mange stearinlys. Faktisk er vi det land, som brænder flest lys.

Julebukken, som vi kender den i dag, kan spores helt tilbage til oldtidens hedenske vinterfestival. Bukken er symbol på Thors 2 bukke som trak hans stridsvogn. I løbet af vinteren ved den hedenske vinterfestival dræbte Thor sine to bukke og fodrede dem til de andre guder, men dagen efter angrede han at han gjort det. Så han brugte sin hammer til at genoplive dem.

Advent, som kommer af det latinske ord Adventus Domini og oversat betyder ”Herrens komme”, er en periode, som markerer ventetiden imod Jesusbarnet fødsel. Men advent har også et andet aspekt, som er forventningen om at Jesus kommer.

Den første søndag i advent er begyndelsen på det nye kirkeår. Det er også en fast tradition i mange af landets store byer, at man tænder byens juletræ på denne dag og det er her, at folk virkelig føler at julen begynder.

Mistelten er historisk set ikke en del af julen. Den er oprindelig et tegn på frugtbarhed og det er grunden til at man kysser under den.
Den bliver også brugt som medicin imod kræft og andre sygdomme, og i nordisk mytologi er den grunden til Balders død.

Grunden til at man tager den ind i julen er dens udseende, mener man.