Flertallet af danskere har ikke taget stilling til organdonation

SF, Alternativet og de Radikale vil have ny lov om organdonation, der skal nedbringe de lange ventelister. Men et flertal i Folketinget er imod. I Danmark er der 3, 6 milloner  mennesker som stadigvæk ikke har taget stilling til organdonation. Det medfører, at der er en utrolig lang venteliste for dem, der venter på organer, og i nogle tilfælde ender det desværre med, at de går bort. Bare sidste år døde 28 mennesker, mens de ventede.

Heftig debat
Dette har ført til en debat om, hvorvidt man burde lave en ny lov, som betyder, at når et barn bliver født, så er de automatisk organdonor og derfor aktivt selv skal gå hen og melde fra, hvis de ikke ønsker det.
Men dette forslag blev mødt med rigtig meget modstand. Kun SF, Alternativet og de radikale er parate til at ændre loven. Resten er imod.

Store spørgsmål
Børnelæge og formand for det etiske råd Gorm Greisen siger at det kan være svært at vide, hvad andre tænker i forhold til døden og kroppen.
”Det er store ting som man tænker forskelligt om,
mener han.
Men overlæge Finn Gustafsson siger derimod at problemet med ordningen i dag er , at hvis folk ikke bliver tvunget til at vælge, mens de er i live så er det de efterladte som må stå med den hårde beslutning i en stor krise i deres liv.
” Jeg tror ikke, at man kunne finde et mere dårlig tidspunkt at skulle tage stilling på, end når ens kære er døde eller døende” siger overlægen.