Unge youtubere er populære hos danske virksomheder 

Danske virksomheder bruger i stigende grad unge  youtubere til at reklamere for deres produkter.

Grunden til, at virksomheder har fået øjnene op for denne reklameform, er at youtuber-fænomenet er så populært.  Youtubere er  typisk bare  helt almindelige unge mennesker, og det betyder, at det bliver lettere for andre unge at relatere sig til filmene, de laver.

De filmer sig selv, imens de laver hverdagsting som eksempelvis at lægge makeup eller spille computerspil. Af youtubere som tit bliver brugt som reklamesøjle for virksomhederne kan f.eks. nævnes Rasmus Brohave og Kristine Slot.

Det er dog vigtigt at tænke på, hvad man selv står for, og at man ikke skal reklamere for et produkt, som man ikke bryder sig om, selvom man får mange penge for det. Det mener Jacob Holst Mouritzen fra reklame bureauet Mindchare.

Men generelt er det meget oppe i tiden at youtube.

Læs et interview med en ægte youtuber.