Er dyr gode for mennesker?

Natasja

“Meow” means “woof” in cat.”

Mennesker har igennem tiderne brugt dyr til praktiske opgaver såsom jagt, selskab, politihunde, terapi og meget mere. Dyr for os er meget mere end et dyr, det bliver vores mest trofaste ven og for nogle mennesker bliver det et pelsklædt barn

Allerede da jeg helt lille fik min familie en Cocker Spaniel som hed Blackie. Vi var desværre nød til at gå af med ham, da jeg blev utrolig allergisk overfor ham. Heldigvis er det blevet bedre, så jeg kan ha dyr nu.

Senere i livet har jeg haft flere forskellige dyr. Kaniner, katte og en hund. Lige nu har jeg min kat Pjews og min mors hund Gizmo.
Min oplevelse med mine dyr er at de har hjulpet mig med min sociale angst. De har også været et rigtig vigtigt selskab for mig, når jeg havde brug for en pause fra mennesker. Jeg har lært både om pleje og pasning, men jeg har også fået utrolig meget ansvar allerede i en ung alder med fodre dem, gå tur med dem.
Vi har på redaktionen sat os for at undersøge tilfældige udvalgte menneskers forhold til dyr.

 

Natasja

Har du altid haft dyr; ”Ikke altid, men jeg har haft i min barndom. Hunde, katte, fugle og jeg har gået til ridning.

Hvor mange dyr har du haft siden du flyttede hjemme fra; Jeg har haft en hund før den jeg har nu.

Hvilket dyr trækker mest i dig: Hunde

Synes du at dyr er gode for mennesker; ”Helt sikkert! De er dejlig selskab, nemme at have med at gøre. Børn lærer meget om ansvar ved at tage sig af et dyr. Både med at gå ture med dem, fodre dem og passe dem. Nogle bekymringer kunne være at børn kan være ret voldsomme og fuld af energi hvilket kan stresse et dyr og deres eneste forsvar hvis de føler sig fanget er at bide fra sig. Så man skal være meget opmærksom når barnet leger med dyret. Der er også bekymringer om allergi eller at dyret bliver misundelig når et barn kommer ind i familien.

Hvad synes du om dyr der er hjælpedyr med folk som har sygdomme, psykisk syge evt; ”Det synes jeg at det er en rigtig god ide, bare at dyret har det rigtige temperament og passer til deres ejer.”

Ville du forslå dyr til forældre/evt andre; ”Det ville jeg, de skulle bare tænke sig rigtig godt om med hensyn til tid, overskud, børn og evt andre ting som kunne forhindre dem i at få et dyr. Men man skal også økonomisk kunne klare et dyr, da den skal til dyrlæge, have mad, en kurv og legetøj. Og hvis der sker en ulykke skal man jo også kunne være klar på det økonomisk. ”

 

 

 

 

Kollegaer meninger;

Michael;

Har du altid haft dyr; Ja

Hvis ja hvilket; Hamster, hund, fugle

Har du altid ønsket dig dyr; ja

Hvis ja hvilket; Hund

Synes du dyr er gode for børn/voksne. Kommer an på dyret og barnet.

Ville du forslå dyr til folk? Ja

Sannie

Har du haft/har dyr; Ja

Hvis ja hvilket?: Fisk, hund, kanin, hamster.

Har du altid ønsket dig dyr; Ja

Hvis ja hvilket: Kæle rotter eller en hund.

Synes du dyr er gode for børn/voksne: Ja det synes jeg fordi at de er godt selskab, de bedømmer dig ikke. Der er terapi ved at have et dyr. 

Ville du forslå dyr til folk: Ja, det vil jeg!

Hvad synes du om at dyr bliver sat sammen med børn med sukkersyge, sygdomme: Jeg synes at det er en god ide. Det kan være rigtig overvældende for et barn hvis der er mange mennesker som skal hjælpe dem med deres sygdom, så er det bedre de har en hund som hjælper dem og advarer dem hvis der sker noget, også hvis barnet er ude i det offentlige.