3D-printeren kan ændre verden

Her er en computermodel, som viser, hvordan en 3d printer kunne lave et hus på 24 timer ved hjælp af færdige paneler, som kan løftes på plads.

3d printere har eksisteret siden 1983.Den første blev lavet af Charles (Chuck) Hull fordi at han oplevede at det tog lang tid at lave prototyper
Så han lavede maskinen “SLA-1,” den første 3d printer i verden. Hans firma, der sælger 3d printere, har en værdi på 1.526 billion USD$ (2014), hvilket fortæller lidt om, hvor stort behovet er.
3d printere sætter materiale sammen efter et sæt instruktioner lavet på en computer. Der er mange programmer der kan lave filer til 3d printere, selv Google har et 3d program Google Sketchup
3d printere er delt op i mange grupper såsom pulver, væske, filamenter, plader og kombinations printere.
Alle disse printer-typer kan være inden for forskellige prisgrupper og mange kan kræve special-udstyr så som filter og udluftning for sikkerhed. Siden nogle printere skaber forurening som kan skade folk.
Andre printere er dog sikre og kræver ikke noget andet end et printmateriale så som en chokolade-printer.3d printere har et kæmpe potentiale til at ændre verden fuldstændig. De vil kunne lave alt, som vi kan forstille os på den molekylære skala fra levende væv til mikroskopiske maskiner ligesom replicatoren i Startrek. Måske ikke på en måde, der bryder fysikkens love men lige ved grænsen. Forstil dig et utopisk samfund, hvor alle folk er selvstændige og hvor alle ville kunne producere ting de gerne vil have.
En verden uden hungersnyd og fatigdom. Folk vil være frie til at lave hvad til havde lyst til. Vi er ikke der lige nu men snart.

Charles (Chuck) Hull lavede den første 3D printer
Charles (Chuck) Hull lavede den første 3D printer
Den første 3d-printer i verden, SLA-1. Foto: Wikipedia
Den første 3d-printer i verden, SLA-1. Foto: Wikipedia.
Fra fil til færdigt print.
Fra fil til færdigt print.
Google sketch up
Google sketch up
3D Systems CocoJet printer chokolade snack
3D Systems CocoJet printer chokolade snack
Det er muligt at lave ting med led og hængsler. Dette kan bruges til f.eks. tøj.
Det er muligt at lave ting med led og hængsler. Dette kan bruges til f.eks. tøj.