Gode julehjerter udnyttes af svindlere

Julehjælp, der er tiltænkt fattige mennesker, ender ikke altid de rigtige sted.

Forleden kunne vi her på PGU-press fortælle, at behovet for julehjælp er eksploderet, efter at kontanthjælpsloftet blev indført. Desværre oplever flere indsamlingsorganisationer, at svindlere misbruger folks godhed.
– Vi oplever daglig snyderi. Det er desværre tiltagende lige nu. Jeg ser folk hamstre julekurve, som de bagefter sælger i ”køb og salg” -grupper på Facebook, fortæller Heidi Kit Pedersen der administrerer Facebook-siden ”Hjælp mig Danmark”. Organisationen uddeler julehjælp til trængte familier
Hun advarer folk med gode julehjerter om at overføre penge via f.eks. Mobilepay til mennesker, der beder om hjælp.
– Det er det vilde vesten, det der foregår på Facebook lige nu. Det er godt at hjælpe, men lav et minimum af research, før du sender penge, siger Kit Heidi Pedersen til TV 2 Østjylland.