Unge er bange for konsekvensen ved at unfriende på Facebook

En ny undersøgelse lavet af youGov viser at unge mellem 18-29 har en ven på Facebook, de gerne vil slette, men at de er bange for den konsekvens og konflikt, der kan opstå ved at slette en ven. ”Jeg synes, det er et meget godt eksempel på, at det, vi kender godt fra den virkelige verden, flytter med online. Det er akavet at sige til en ven, at nu skal man ikke være venner mere, og det er det samme, du gør, når du sletter folk fra Facebook,” siger Thomas Bigum, som er ekspert i sociale medier.
Men selv om det er nemmere at forblive venner på Facebook, er det heller ikke uden konsekvenser.
”Problemet med ikke at slette folk er, at du efterhånden er venner med folk, som du ikke kender, eller som du ikke kan lide. Når du poster noget på Facebook kan du derfor risikere at kommunikere til de forkerte”, siger Søren Schultz ekstern lektor på Copenhagen Business School i digital kommunikation til Metroekspress.