Fregatten Jylland har brug for et økonomisk anker

Skibsmuseet, Fregatten Jylland er kommet i pengeproblemer, da det pludselig skylder 50 millioner til Arbejdsmarkedets Feriefond. Det skriver TV2 Østjylland. Der er også andre for museer, som står i samme situation, hvor de, med ikke så lang varsel, skal betale mange penge tilbage. Politikerne er klar til at prøve at hjælpe. ”De her lån er åbenlyst givet ud fra en forudsætning om, at de ikke skulle betales tilbage eller at lånene altid ville kunne blive forlænget som rente og afdragsfrit lån (hvor man ikke betaler noget for at låne pengene) Det her er vi simpelthen nødt til at finde en løsning på!” siger Kulturordfører Mogens Jensen(S). Det er beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen(V) enig i. I følge planen skal tilbagebetalingen af de 50 millioner begynde i 2028, men i Fregattens bestyrelse håber man at finde en løsning inden, så museets økonomi stadig vil fungere.