Nu går sildejagten ind!

April er måneden, hvor de store stimer af sild kommer tæt på de danske kyster.
Det er nærmest blevet en folkesport at fange de små sølvblanke kræ.

Er der dybt vand tæt på land, er der gode chancer for at hive, ikke bare en, men mange sild ind på land.
Flere steder i landet, er det nærmest en familiesport, at gå på silde fiskeri, og de gode steder vil man opleve at lystfiskerne bogstavligt talt står skuldre mod skuldre.

Sildene kommer til de danske kyster fra starten af marts til sluttening af april, men det er dog tiladt at fange dem året rundt, og man kan godt havde heldet med sig uden for sæsonen.
Sild kan fanges ved alle Danmarks kyster, men de fortrækker dog at komme ind til moler, fordi havet er dybt på grund af alle de skibe, der kommer ud og ind.

Hvor langt ud skal man før man kan fange sildene? Faktisk kan det let gøres fra kysten af, så længe sildene har dybe steder at gyde, og madding kan være alt fra silde forfang med et blink, til en prop med sandorm på, bare så længe du kan så fiskene i overfalden af vandet.

Langt de fleste, bruger de færdiglavet silde forfang. som består af en line, med 5-7 små kroge med “med glinsene fluer” med lod/blink i enden. Det er ikke usædvanlig at der er fuldt hus på forfanget hvis man rammer en stime.
Personligt foretrækker jeg markrel forfang, fordi krogene er lidt større, og det er lettere at få sildene til at blive på.