Jalousi

Mænd og kvinders hjerner fungerer forskelligt, derfor føler de også anderledes når det kommer til jalousi; oftest kommer det til udtryk i forhold.
En stor undersøgelse i Amerika har vist procent delen af hvilken ting de reagerer hårdest på; Seksuel eller Følelsesmæssig utroskab.

Mænd Kvinder
Seksuel Utroskab
54% 35%
Følelsesmessig Utroskab
46% 65%

1. Ejendels Misundelse
Misundelse over en andens ting.
Det kan være at ens ven har fået sig en ny computer, kjole eller hvad som helst, som man måske ikke selv kan få eller har råd til. Så kommer den lille jalousi op i en fordi der er noget som man vil have.
2. Erstatningsproblemer
Følelse af at man bliver erstattet med en/noget andet. Kommer ofte frem når man normalvis har en nær ven og De måske får sig en ny ven, så De har mindre tid til en selv. Kan også være en kæreste som kom-mer ind og tager deres fokus.
3. Opdeling af tid
Opdeling af ens tid mellem de forskellige parter. Hvis man har venner man ofte er sammen med, men også har familie, måske en kæreste, vil man ofte gerne have tid til dem alle. Det kan man ikke altid, nogle dage føler man mere for det ene end det andet. Så mange føler tig splittet når de står i situationen hvor der bliver hevet i en fra flere siden, man vil jo ikke give nogen følelsen at man ikke kan lide dem og er ligeglad. Så man vil prøve at tilfredsstille alle så godt som muligt.
Kan tage rigtig meget af ens tid og det lykkedes sjældent helt.
4. Tilsidesættelse
Følelse af tilsidesættelse af ens ven som før havde tid men pludselig ikke har.
Hvis man ikke har den nære ven så nært mere som før bliver nogle nervøse og handler meget voldsomt, ofte kan det resultere i at man begynder at være fjendtlig over for de andre som tager ens vens tid.
5. Succes misundelse
Jalousi på en andens succes i deres dagligdag.
Kan også handle om arbejdet som den anden har. Hvis man selv ikke lykkedes med økonomien, forholdet, at man ikke har nær så mange venner som den anden.

Det blev undersøgt hos alle køn og seksualiteter hvor resultatet var interessant.
Alle køn og seksualiteter bliver mest kede af følelsesmæssig utroskab på nær heteroseksuelle mænd.
Det vil sige at homoseksuelle mænd og kvinder læner sig mere op ad heteroseksuelle kvinders mentalitet.

Jalousi i form af besættelse.
Når man kommer i et forhold vil man gerne være den eneste ene som den per-son tænker på den måde om.
Så man kan se alt som en trussel for ens kærligheds liv, som vil det sabotere det man har med sin partner. Man begynder at sætte klokkeslæt på hvornår de skal være hjemme, hvor meget de skal være sammen med en. Og de må slet ikke kigge på ”en anden”.
Jalousi er ikke forkert men det kan tage overhånd.
Jeg lavede en undersøgelse med dem som jeg kunne komme til.
En lille gruppe kom tilbage med svar på et papir jeg havde uddelt angående jalousi. Men om venskabs delen.
Der var 5 ting som flertallet skrev ned om som de mente var noget af det som venskabs jalousi består af.