´Alle unge studerende skal have samme rabatgoder`mener politikere

Som det ser ud i dagens Danmark, er det kun unge, som får SU(statens uddannelsesstøtte), der har fordel af det såkaldte ungdomskort. Man får SU, hvis man er i gang videregående uddannelse som f.eks. universitetet og teknisk skole. Ungdomskortet giver f.eks. rabat når man rejser med offentlig transport.

Unge på STU(særlig tilrettelagte ungdomsuddannelse) må dog kigge langt efter ungdomskortets rabatgoder, men det vil flere politikere på Christiansborg have revurderet, når de skal evaluere STU – uddannelsen.

”Det skal ikke være finere eller bedre at gå på STX(Alment gymnasie). De unge på STU har ofte andre problemer og ikke mange penge. Det vil hjælpe dem meget med transportrabat” udtaler Jacob Mark(SF) til DR. Anni Matthiesen(Venstre) er enig, men hun påpeger dog, at der også er forskel på, hvor meget man får i månedlig indtægt i SU og kontanthjælp(en ydelse som mange på STU-uddannelsen er på). Som ung udeboende får man, henholdsvis, 6.090,00 kr. i SU og ca 7.271,00 kr. i kontanthjælp. Økonomisk set kan man derfor sige, at ungdomskortet udligner indtægtsforskellen på de to ydelser. Men økonomi er jo ikke alt, og måske handler ønsket, om den lige mulighed for ungdomskort, også om at unge på STU gerne vil være socialt ligestillede med deres jævnaldrende på andre ungdomsuddannelser?

Billede af ungdomskortet er taget fra DSB`s hjemmeside