En 48-årig kvinde sigtet for brud på tildækningsforbud

En 48-årig kvinde og tyrkisk statsborger blev i går kl. 12.45 sigtet for brud på det tildækningsforbud, der trådte i kraft d. 1 august. Kvinden var mødt op på politistationen i Aarhus iført en hovedbeklædning, hvor man kun kunne se hendes øjne. Den 48-årige er i Danmark som turist og ønskede i går at forny sin opholdstilladelse. Med hjælp fra en tolk blev hun forklaret, at det er forbudt at være tildækket i Danmark, hvorefter hun blev sigtet. Hun erkendte forholdet og forklarede, at hun ikke kendte til den nye lovgivning og ikke havde intention om at bryde den. hun ville derfor fremover følge de nye regler. Da kvinden ikke bor i Danmark, fik hun en straksbøde på 1.000 kroner, som hun betalte med det samme. Hun trak tildækningen væk fra sit ansigt, inden hun forlod stationen.