Gratis internet skal skabe god gavn og turisme

Syddjurs Kommune er en af tre af landet kommuner, som er blevet 112.000 kr. til at sikre, at der i 2020 er hotspots med gratis wi-fi på offentlige steder som sygehuse, biblioteker og parker

Syddjurs kommune har faktisk allerede trådløst internet, og dette vil man så forbedre

Vi har ikke en særlig stor dækning i forvejen, så vi vil bruge midlerne til at udbygge de nuværende hotspots og etablere nye” siger borgmester i Syddjurs, Ole Bollesen (S), til TV2 Østjylland. Ifølge ham skal tiltaget være til gavn for borgere og ikke mindst turister

Vi er jo en turistkommune,” uddyber han.

I følge EU skal de 112.000 kroner kun bruges til at dække omkostningerne for udstyret og installationen af wifi`et. De offentlige organisationer skal selv betale internettets abonnementsudgifter og vedligeholdelse af udstyret som skal bruges til trådløsheden.

Politikernes skal nu, i samarbejde med turistforeninger, finde ud af, hvor der helt præcist skal være trådløst wifi.