Staten afskriver gæld – og mister penge 

Vi lever i et velfærdssamfund, som bygger på fællesskab, solidaritet og lighed, men ikke desto mindre, slipper folk ikke ens af sted med at skylde penge. Visse borgere får nemlig strøget deres statsgæld, hvis de har anskaffet sig sådan en.  

Det drejer sig især om folk med lave indkomster, som førtidspension og dagpenge.  Ens gæld kan bive slettet, hvis den er tilstrækkelig lav, og det vurderes, at det at indkræve den, rent faktisk koster flere penge, end staten får ud af at den får den tilbagebetalt. Det skriver TV2.

Næstformanden for de folkevalgte statsrevisorer, Klaus Frandsen(Det Radikale Venstre) er bekymret for signalværdien af denne gældsafskrivelsen ”Vi har et velfærdssamfund, som vi er fælles om, og det kommer man lidt til at anfægte med denne type initiativer” siger han til TV2

I følge Politiken drejer det sig om 5,8 milliarder kroner, som staten altså går glip af at få tilbagebetalt fra gældstyngede borgere.