Syddjurs kommune sætter rekord i brevstemmer til Europa-Parlementsvalget

I Syddjurs kommune er deres rekord i brevstemmer blevet slået. ”Vi har haft næsten dobbelt så mange brevstemmer ved det her EU-parlamentsvalg, som vi havde sidste gang” siger chef for Kultur og Borger i Syddjurs Kommune, Ole Wolf, til TV2 Østjylland. I følge Roger Buch, der er forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, kan dette skyldes, at der igennem tiden er kommet færre valgsteder, hvor man kan gå hen og stemme og det gør, at det er mere besværligt på valgdagen. Med en brevstemme kan du i stedet sætte dit kryds på forhånd og behøver ikke at bevæge dig nogle steder.

Der generelt tale om rekord mange danskere, som stemte til Europa Parlamentsvalget den 26 maj 2019. Omkring 66% af befolkningen valgte at bruge deres stemmeret. Det er en stigning på ca 10% siden valget i 2014, hvor valgdeltagelsen var på 56,3%