Profit vejer mere end miljø

Virksomheder har over mange år vis at de ikke tager hensyn til milijøet,
dette har skabt store skader over alt.

I hverdagen bruger næsten alle ting der er masseproduceret , dog er dette kommet med en tragedie.

Dette kan siges at være godt eller skidt alt efter de omstændigheder og konsekvenser der er ved produktionen. Fra Bangladesh’s forfærdelige sweatshops  til alverdens tøjbutikkerne sker der en udnyttelse som er frastødende, de ansatte tjener på en måned  knap nok 300 kroner for at arbejde benhårdt fra 9 om morgenen til 21 om aftenen.

Tøjet kan være lavet med giftige kemikalier, så som farvestoffer,  der kan ødelægge helbredet.

Landbrug kan gøres på en ansvarlig måde men mange gange ses det at der ikke tages hensyn til naturen og folks helbred så som med tobaks industrien. Tobak er giftig at håndtere, det er farligt at dyrke og produkterne som kommer ud på markedet  er ved at dræbe billioner af mennesker.

Rapporter vurderer at jorden er ved at blive ubrugelig på grund af landbrug har skabt oversaltning og erosion dette vil skabe hungersnød.

Bygge materialer bliver produceret af naturlig ressourcer fra enten sedimentere lag eller fra verdens økosystemer: Træ og andre planter, cement, glas, metal og plastik – disse ting kommer ofte fra en ødelæggelse af naturen og dette er ikke uden forurening eller ofrer.

Alle disse problemer kommer fra den farlige uansvarlige forbrugskultur der ikke har fokus på miljøet men i stedet profitten.