Billige varer laves af `moderne`slaver

I følge Forbrugerrådet bør man tænke over, om de dagligvarer, man køber, er (for) billige. De kan nemlig været fremstillet under kummerlige arbejdsforhold. Det skriver TV2. De dårlige arbejdsvilkår gælder f.eks. for de tomatplukkere, som holder til i de Syditalienske områder, Puglia og Cambania. Her lever de under `slaveagtige`vilkår, som, blandt andet, inkluderer dårlig løn og uhumske boligforhold. Dette forklarer Jean-René Bilongo fra fagforeningen for landbrugsarbejdere, FLAI-CGI, til det uafhængige medie Danwach. Man blev, for alvor, opmærksom på tomatplukkernes ringe levevilkår, efter at en af dem, i 2015, faldt om med hjertestop. Dødsfaldet skete, som følge af de overanstrengelser, hans krop havde fået af at arbejde hele 12 timer i alle ugens 7 dage, uden pause eller adgang til lægehjælp . Tomaterne kan være endt hos danske forbrugere i form af dåsetomater eller tomatpure. Dog har butikskæder som Coop Danmark og Supermarked Danmark taget meget afstand fra hændelsen og har med øjeblikkelig virkning opsagt deres handelsaftale med producenter, som de ved har solgt dem tomater, der er fremstillet under disse vilkår.