Nyt er godt – men ikke uden noget gammelt

Tirsdag den 21 november var dagen danskerne skulle sætte kryds på stemmesedlerne. Der var nemlig kommunalvalg i alle danske kommuner. I flere østjyske kommuner betød valget en markant udskiftning og fornyelse af byrådsmedlemmerne. Ikke mindst i Syddjurs kommune hvor 13 og af 27 nyvalgte medlemmer, faktisk er helt nye i kommunalpolitik. Der er, omvendt, flere garvede lokalpolitikere, som ikke er blevet genvalgt. Det er dog ikke noget, som de nyvalgte kandidater lader sig skræmme af. `Det er dejligt, at der er nogle nye, som bliver valgt ind og selvom vi må sige farvel til nogle med meget erfaring, skal det nok gå alligevel` mener det, kommende byrådsmedlem, Michael Stegger Jensen fra Socialdemokratiet. Niels Gyldenlund Mikkelsen er også fremtidigt medlem fra det samme parti . Han mener dog ikke, at man skal skubbe de `gamle`og garvede politikere helt væk. `Vi gør selvfølgelig, hvad vi kan, for at trække på dem og spørge dem til råds. Der jo f.eks. meget teknisk, forbundet med en plads i byrådet, som vi skal lære`. Dette udtaler ham, ligesom sin kommende kollega, til TV2 Østjylland.