Løkke vil gøre verden grøn

Regeringen, med statsminister, Lars Løkke Rasmussen(V) i spidsen, er kommet med et nyt klimaudspil. Det skriver dr. Målet udspillet er, at brugen af elbiler skal mindskes, og tilsidst ende med at forsvinde. Salget af benzin og diselbiler skal stoppe i år 2030 og i år 2035 skal hver eneste bil på vejene være en såkaldt nul-udlednings bil.  Busser og taxaer skal, allerede i år 2020,  være eldrevne. Nordmændene er godt i gang med at mindske elbil forbruget. Næsten 16 procent af alle de nye personbiler, der er solgt i juli i år, i Norge er elbiler. Til sammenligning er det kun 0,3 procent af de biler, der bliver solgt i Danmark, som kører på el. 

De, i alt, 38 tiltag som regeringsplanen indebærer vækker kritik hos oppositionspartierne, som ikke mener, at udspillet tager højde for, hvor meget CO2 forurening landbruget udlader   

– Hvis vi skal i mål med det, vi gerne vil som samfund på klimaområdet, så bliver man nødt til at tage fat på andre områder, end regeringen gør her. Og her tænker jeg især på landbruget, som regeringen jo går udenom, siger Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen.

Ønsket om mindske brugen af benzindrevne personbiler, står i stærk kontrast til regeringens skatteudspil fra 2017. Her ville man nemlig gøre personbiler billigere, og samtidig hæve penge-udgiften på elbiler.