Betjente fra Jylland og Fyn vil den 24. oktober være samlet til en større øvelse i Randeres

Hvert år mødes cirka 300 politifolk fra Jylland og Fyn for at øve samarbejde ved større hændelser som fodboldkampe og større demonstrationer.

I år afholdes øvedagen, der også kaldes for MIK-fællestræning, i Randers. Borgerne i Randers skal derfor indstille sig på stort politiopbud, herunder udrykningskørsel, i byen den 24. oktober,

– I politiet samarbejder vi selvfølgelig på tværs af kredsene, når der er større hændelser som for eksempel demonstrationer, der kan udvikle sig i en voldelig retning og lignende. Den slags sker heldigvis kun yderst sjældent, men vi skal selvfølgelig være klar, hvis det sker.

– Derfor mødes vi hvert år for at træne forskellige scenarier. Det kan være en større hændelse som besøg af en tidligere præsident, store fodboldkampe og demonstrationer. Det er netop demonstrationsscenariet, vi skal øve i morgen, siger politikommissær Mikael Larsen fra Østjyllands Politi om baggrunden for øvelsen.

I forbindelse med øvelsen vil der også være indsat helikoptere, droner, politimotorcykler og indsatskøretøjer mm.

Øvelsen gentages to gange på dagen med start i Randers midtby og slutter med en indsats på Falck’s øvelsesområde Langvang. Øvelsen varer samlet set fra cirka kl. 9-16:30