Opsiger samarbejdet med Youtube efter pædofili-afsløringer

I sidste weekend afslørede bloggeren,  Matt Watson, en tildens til pædofili, på Youtube. Det skriver TV2. Han postede en, umiddelbar, uskyldig video, med unge piger og børn i badetøj, som enten stod foran spejlet eller var i gang med gymnastik. En gruppe mænd begynder så at kommentere videoen og ”drøfte” de ”sexede” stillinger, som dem på videorne, står i. Matt Watson forklare at ”mandegruppen” nu kan overtage kommentarsporet og på den måde give videoen en helt anden betydning. Hos ejeren af Youtube, Google, kalder man det afskyeligt, og har i løbet af de sidste dage slettet over 400 youtube kanaler, som er relateret til dette fænomen.

Selvom Youtube tager kraftigt afstand har flere store firmaer alligevel valgt at opsige samarbejdet med mediet. Dette gælder f.eks. det danske rejseselskab Spies Rejser.

Det er nemlig ikke første gang at Youtube får kritik for ikke at have kontrol over mediets videoers indhold…