Demokrati og samtale er vigtigt  -for et godt sundhedssystem

Som politiker skal man lytte til folket. Dette efterlevede politikere fra Syddjurs Kommune, da de mandag(den 25 marts), mødte op til borgermøde på Rønde Højskole, hvor borgerne kunne fortælle om deres oplevelser med sundhedssystemet på landet. 

Men samtale og drøftelser er ikke nok. Der skal også gøres noget ved tingene. ”Det handler om borgernes patientsikkerhed, at borgerne får den rigtige behandling” sagde borger Rita Vinding fra Ugelbølle, som deltog i mødet.

I Knebel, der ligger på det vestlige Mols, er der blevet sat en hjertestarter op som supplement til akutberedskabet. Dette initiativ blev netop taget pga. et ønske fra borgere. I det hele taget er det bare vigtigt at lytte til dem. 

”Det handler i virkeligheden om at høre, hvad hver enkelt person tænker om mødet med sundhedsvæsenet, og hvad der fylder i deres bevidsthed. Det her er den rette måde at have demokrati på. 

At vi har aftenener som dem her, hvor vi får snakket sammen”

sagde Jacob Klærke fra SF, der er regionsrådsmedlem i Region Midt, til TV2 Østjylland, mandag aften.