Letbanen stopper ikke ved stoppested i Thorsager

En spritny station i Thorsager står klar til at blive taget i brug som letbanestoppested. Desværre kommer der kun til at være forbipasserende tog i det næste stykke tid. Stationen må nemlig ikke tages i brug, pga. en manglende underskrevet sikkerhedsgodkendelse. 

Det frustrerer borgerne Thorsager, der i årevis har kæmpet for at få en station i byen.  

Stationen ved Thorsager har kostet otte millioner og stod allerede klar sidste sommer. Men selvom man har været på forkant med byggeriet af den, må Thorsagers borgere altså stadig nøjes med at se letbanens toge passere gennem deres by, når letbanestækningen til Grenaa åbner her senere på måneden.  

”Jeg ved ikke, om jeg skal blive vred eller gal. De skal se at komme i gang og få lavet den underskrift. Så Thorsager kan komme med på banen, så vi kan få det stop” siger borger i Thorsager, Thøger Pauli til TV2 Østjylland.

I følge direktør ved Aarhus Letbane, Michael Borre er det hans – og holdet bag ved Aarhus Letbanens ansvar, at der ikke er problemer med sikkerheden. ”Hele sikkerhedsgodkendelsen er jo grundlæggende set papir, vi skal kunne dokumentere, at letbanen er sikker og have dokumentation for, hvordan den bliver ved med at være sikker” forklarer han 

Borgmester i Syddjurs Kommune Ole Bollesen er, ligesom Thøger Pauli,  godt træt af situationen ”Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende for mig som repræsentant for Syddjurs og Thorsagerborgerne” siger han.