Gods på Djursland dyrker bæredygtigheden – med industrihamp

Hampplante

`Det gode klimahensyn`, er meget oppe i tiden, og det er ingen undtagelse på Mellerup Gods på Djursland. Har dyrker man industrihamp, som har vist sig at være meget bæredygtigt. 

 ”Hamp er en supersund plante, som er ret genial for landmanden. Den er resistent over for sygdomme og derudover efterlader den en masse næringsstoffer i de øvre jordlag, som de næste afgrøder, du dyrker, så får glæde af” fortæller ejer af Mellerup Gods, Anne Sophie Gamborg, til TV2 Østjylland. 

Man kan, blandt andet, fremstille materialer af hamp, som kan erstatte plastisk. Derudover kan hampen også bruges til at lave diverse spiselige produkter med højt proteinindhold i. 

På Mellerup Gods synes man, at det er vigtigt at få spredt budskabet om den bæredygtige plante. Derfor kører man ud med vareprøver, af de forskellige fremstillede hamp-ting, til fødevarefestivaller mv.

 

Du skal have en tilladelse for at dyrke industrihamp i Danmark. Tilladelsen gælder for maksimalt ét år ad gangen. Der gives kun tilladelse til dyrkning af industrihamp af sorter med et lavt indhold af Tetrahydrocannabinol (THC). 

Hamp dyrkes typisk til følgende formål:

  • vildtafgrøde
  • fiberproduktion
  • frøproduktion

Kilde: Landbrugstyrelsen