En historie fra Fregatten spilles igen

Maleri af Fregatten

Når man ikke kan spole tiden tilbage opleve noget Danmarks-historie, må man spille det som et skuespil, og det er Syddjurs Egnsteater har gjort på kulturarven Fregatten Jylland, i Ebeltoft, når de, fra den 9 – 21 august har spillet stykket ”Fra Drenge til Mænd” på det gamle skib. Historien handler om hvordan en Prins og en karl bliver venner, mens de, begge er udsendt som skibsdrenge, i år 1887.

Ideen har været at blande et museem og teaterbesøg. Det foregår i bogstaveligste forstand, for gæsterne kan nemlig gå rundt på skibet og kigge på skabet som normalt, men forskellen er så, at skuespillerne også går rundt sammentidlig med, og spiller stykket. ”Vi vil gerne give gæsten en helhedsoplevelse fra de kommer, til de går. Når man følger en forestilling rundt på skibet, får man et lille indblik i fregattens historie,” siger direktør for Fregatten Jylland” Karin Buhl Slæggerup til TV2 Østjylland.