Mindre landbrug giver mindre CO2 – Men sætter større følelser på spil

Modelfoto af landbrugskøer

Mindre landbrug giver mindre CO2 

-Men sætter større følelser på spil

Man kan tjene nogle penge på landbrug, men man kan også tjene penge ved at satse på mindre CO2.  Dette gælder også i et område ved Karlby Enge tæt på Hornslet.

Landbruget udleder meget CO2, men udledningen kan reduceres med 3500 tons om året, hvis 25 landmænd i området går med til at sælge deres jord til staten. Så kan der nemlig blive lavet et såkaldt lavbundsområde. Dette er et område, hvor man ganske enkelt tager noget af dets landbrug under vand, og dermed ud af produktion. 

Det ender jo med at kunne gavne klimaet, men der er også mange følelser på spil.

”Mange af dem(landmændene) har haft deres jord i mange år, og de har mange følelser forbundet med jorden. Det kan være svært, at vi lynhurtigt kan sætte jorden under vand, når folk har arbejdet med den hele deres liv” siger biolog i Syddjurs Kommune Steen Ravn Christensen til TV2 Østjylland. 

Hvis en ud af de 25 landmænd siger nej kan lavbundsområdeprojektet bliver det da også droppet.