PGU-elev bag kulissen

Har i husket kage? Det var kommentaren Daniel mødte os med, da Medielinjen besøgte ham, for at høre om hans praktik på Århus Teater. Vi havde selvfølgelig glemt kage, men heldigvis ligger bageren lige om hjørnet – så kagen blev hentet mens Daniel gjorde kaffen klar…

Med kage og kaffe på bordet begynder Daniel at fortælle om sit job. Daniel har været i praktik på Århus teater i næsten 1 år. Da Daniel havde arbejdet på PGU’s træværksted i ca. 1/2 år havde han ønske om at komme i ekstern praktik – og PGU fik lavet en aftale med Århus Teater, som var friske på at tage Daniel i en 14 dages praktik til start. Prakatikperioden er så blevet forlænget gang på gang, da både Daniel og praktikstedet har været super glade for samarbejdet.

Daniels job er at være med i teamet som bygger kulisser til forestillingerne som kører på teateret. Noget af arbejdet forgår på et værksted hvor delene bliver lavet. Anden del af arbejdet er opstilling og nedtagning på selve scenen. Der er et rigtigt godt kollegaskab mellem de ansatte og de kan også have lidt sjov med hinanden.

Daniel har også lidt at gøre med lys og effekter på scenen, så opgaverne kan være meget forskellige. På teateret møder Daniel tit nogle af de ”kendte” – dvs. skuespillerne som er med i forestillingerne – f.eks. Ole Thestrup. Daniel og de andre ansatte har mulighed for at komme til forpremiere til forestillingerne, så de kan se det endelige resultat af deres arbejde 🙂

Billederne som er vist her på siden er taget af Daniel under arbejdet med opstillingen af scenen til Fakiren fra Bilbao.