Miljøet kommer først

En gruppe borgere fra Ebeltoft frygter at havvandet bliver forurenet.

Man bør flytte fiskeproduktionen(havbruget) op på land i stedet for at have den i  havet. Dette foreslår en gruppe borgere fra Ebeltoft, fordi, at de frygter, at havvandet bliver forurenet. Det kan TV’2 Østjylland fortælle.I stedet for at opdrætte fisk i havet, kan det gøres i et anlagt saltvandsbassin med et rensningsanlæg.Et af argumenterne for ideen er, at man kan sælge fisk på markedet, der har en høj værdi på, da køberne ved, at de er produceret under bæredygtige vilkår.
Forslaget bakkes op af flere lokalpolitikere. Blandt andet viceborgmester for Syddjurs kommune, Kristine Billie. Hun mener, at det er vigtigt at tænke på miljøet -også selvom havbruget på land måske er en dårlig forretning.”Det må vi finde en løsning på” siger hun.Lovforslaget bliver nu drøftet på Christiansborg.