Nye fartstriber kan skabe mere reaktionstid og sikkerhed

Et forsøg, med nye vejstriber er, blandt andet, afprøvet ved Tirstrup Lufthavn, på Djursland.

Det kan være svært at se vejstriberne på motorvejene i vintermørket. Derfor er vejstriberne, Longdot, blevet udviklet på prøve. Dette er sket i samarbejde mellem Vejdirektoratet og virksomhederne Eurostar Danmark og Geveko Markings.

Striberne består består af en masse små striber, som ligger lidt forskudt af hinanden – nærmest som en murstensvæg. De nuværende vejstriber er bare en lang form. Fordelen ved den nye form for striber er, at der er flere kanter, pga flere forme. Det øgede antal kanter gør Longdot bedre til at reflektere lyset fra billygter. Det gør, at du, som bilist, får bedre udsyn og mere reaktionstid i den hurtige motorvejstrafik.  

De(striberne) øger simpelthen din orienteringstid på vejen, når det er mørkt og vådt, så du går fra en anspændt til en afslappet kørsel” siger Jesper Wraaebess, direktør fra Eurostar Danmark, til DR Østjylland. 

Det har desuden vist sig, at Longdotstriberne er robuste og kan modstå sneplove og andre tunge ting, som køre over dem. 

Der vil være de første redegørelser af resultaterne af stribe-testen, når vejret tillader det i 2019. .

 

Så må vi se om der kommer nye vejstriber på motorveje på Djursland og i resten af Danmark